Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Spieth drömmer om Grand Slam

Från 2015
Jordan Spieth vann US Open i Chambers Bay.
Bildtext Jordan Spieth vann US Open i Chambers Bay.

Ingen golfare har gjort det förut, men efter att ha vunnit årets två första majortävlingar kan Jordan Spieth inte låta bli att drömma om Grand Slam.

21-åringen vann US Open förra veckan och i april var han etta i The Masters. Före Spieth hade endast fem spelare vunnit Masters och US Open under samma år: Tiger Woods, Jack Nicklaus, Arnold Palmer, Ben Hogan och Craig Wood. Ingen av dem lyckades ändå vinna alla fyra majortävlingar under samma år.

- Det är svårt att låta bli att tänka på Grand Slam. Jag har blivit påmind om möjligheten av så många människor och media under de senaste dagarna, konstaterar Spieth på PGA-tourens webbplats.

Följande majortävling blir British Open som spelas på den legendariska banan i St. Andrews den 16-19 juli. Ifall världsrankingens tvåa Spieth vinner i Skottland blir han den första spelaren som vunnit säsongens tre första majorturneringar sedan Ben Hogan år 1953.

Tiger Woods var regerande mästare för samtliga majortävlingar efter sin seger i Masters år 2001. Men inte heller Woods har klarar av att vinna Masters, US Open, British Open och PGA Championship under samma kalenderår.

- Han vann dem aldrig under samma år. Jag trodde ifall någon skulle klara av det så skulle det vara han – vilket fortfarande är möjligt för honom, säger Spieth.

I år är Grand Slam möjligt endast för Jordan Spieth. Den 14-faldige majorvinnaren Woods har däremot hamnat utanför de 200 bästa i världsrankingen för första gången under sin proffskarriär.