Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Sommartorsdagar med konst och picknick

Uppdaterad 25.06.2015 11:51.
Dennis Mänty uppträder på Vasa picnic och Vasa stads kulturchef Mia Wiik
Bildtext Dennis Mänty uppträder på Vasa picnic och Vasa stads kulturchef Mia Wiik

Varje torsdag hela sommaren blir det konst i olika former vid kulturhuset Fanny i Vasa. Evenemanget ger lokala artister en möjlighet att uppträda för en större publik.

För fjärde året i följd är det dags för Vasa picnic. Varje torsdag från och med 25 juni till 6 augusti bjuds det på konst i olika former vid kulturhuset Fanny i Vasa.

- Vi ger artister möjlighet att stå på scen samtidigt som livar upp stadskärnan. Det blir trevligt underhåll under lunchtid hela sommaren, säger tf. kulturchef i Vasa, Mia Wiik.

I kulturhusets trädgård bygger man upp en scen och där är det också fritt fram att duka upp sin picknick och njuta av underhållningen. Allt från dans och musik till diktläsning och teater står på programmet.

En av de artister som uppträder på Vasa picnic är Daniel Mänty. Han är också en av Vasas kulturcentrums sommartister. Han ser endast fördelar med evenemang som Vasa picnic.

- Som artist är det jätteroligt att få spela för lite annorlunda och större publik än vad jag annars har möjlighet till, säger Mänty.

Vasa picnic ordnas av Vasa stads kulturcentrum. Evenemanget pågår varje torsdag mellan 11 och 13.

Vasa picnics program för denna sommar