Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Farah fortsätter samarbeta med dopningsanklagad tränare

Från 2015
Uppdaterad 26.06.2015 18:04.
Mo Farah säger att han aldrig tagit några dopningsmedel.
Bildtext Mo Farah är indragen i skandalen.
Bild: AFP / Lehtikuva

Brittiska distanslöparen Mo Farah väljer att tro på bevis som den dopningsanklagade tränaren Alberto Salazar gett honom.

På sin Facebooksida skriver Farah att han bett Salazar att tala ut om anklagelserna. Efter att ha rensat luften står det klart att duon kommer att fortsätta samarbetet.

– Det har varit en tuff tid. Jag känner att jag måste tro på Alberto och bevisen han gett mig, skriver Farah.

Farah är inte misstänkt för dopning – utan det är Salazars samarbete med den amerikanske långdistanslöparen Galen Rupp som är under luppen. Rupp löpte i fjol nytt amerikanskt rekord på 10 000 meter med supertiden 26.44,36.

Farah har inte klarat sig helskinnad i uppståndelsen. För en dryg vecka sedan kom det fram att Farah missat två dopningstest inför OS år 2012. Han drog sig också ur Diamond League-tävlingen i Birmingham i juni.

Salazar har förnekat anklagelserna, som BBC kom ut med i en dokumentär. I dokumentären talas det om papper som visar att Rupp varit på "testosteron-medicinering".

– BBC och ProPublica har helt medvetet gått in på dålig journalistik, helt utan att tänka på Galen eller Mo, säger Salazar till The Guardian.

Visa inlägget på Facebook