Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Misstänkt erkänner attentat i Frankrike

Från 2015
Poliser utanför gasfabriken nära franska Lyon där en man halshöggs 26.6.2015.
Bildtext Poliser utanför gasfabriken i Saint-Quentin-Fallavier.
Bild: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Mannen som misstänks ha halshuggit sin chef vid en gasfabrik nära franska Lyon på fredagen har erkänt mordet. Det uppger polisutredare enligt nyhetsbyrån AFP.

Den misstänkta 35-åriga mannen ska i polisförhör också ha berättat mer detaljerat om attentatet mot gasfabriken i staden Saint-Quentin-Fallavier i sydöstra Frankrike.

Erkännandet kom när det visade sig att mannen hade skickat en bild av sig själv och offrets huvud via en mobilapp till en kontakt i Kanada. Polisen i Kanada arbetar tillsammans med sina franska kolleger för att försöka hitta bildens mottagare.

Attacken utreds som terrorbrott eftersom en islamistisk flagga med inskriptioner hittades intill offret. På söndagen flyttades mannen till Paris för fortsatta förhör med polisens antiterroristgrupp. Motiven till attacken är fortfarande okända.

Den franska säkerhetstjänsten kände sedan tidigare till mannen men han ska inte ha varit inblandad i andra terrorbrott.

Det var i fredags som mannen skar halsen av en 50-årig man. En kraftig explosion ska också ha skett när den misstänkte körde in i ett par gastuber. Ingen av de anställd vid fabriken skadades allvarligt men enligt franska medier är många i chock.