Hoppa till huvudinnehåll

Sport

”Tioprocentig chans att Koponen går till NBA”

Från 2015
Uppdaterad 04.05.2016 09:27.
Petteri Koponen vid EM i basket 2013.
Bildtext Åsikterna om Koponens NBA-framtid går isär.
Bild: EPA/ArmandoBabani/AllOverPress

Det är mycket osannolikt att basketstjänrnan Petteri Koponen byter ut BC Khimki mot Dallas och NBA. Det skriver ESPN-journalisten Tim MacMahon på Twitter.

Koponen har en dryg månad på sig att få igenom en flytt till NBA, om han så önskar. Det är NBA-klubben Dallas Mavericks som äger Koponens rättigheter.

– Jag har fått höra att det finns en tioprocentig chans att Petteri Koponen skriver på för Mavs, skriver McMahon på Twitter.

Vill inte vara bänkvärmare

Han utvecklar resonemanget senare och förklarar att det finns mer pengar i Europa för Koponen, och det är oklart om det finns en plats för finländaren i Dallas spelartrupp.

Tidigare i år förlängde landslagsstjärnan Koponen kontraktet med sin ryska klubb med två år – men såg till att inkludera en NBA-klausul. Han är fri att teckna kontrakt med NBA-klubbar fram till den första augusti.

Spansk media har i dagarna spekulerat i att Koponen är mycket nära en flytt till NBA. Piratasdelbasket skriver att Koponen är ”ett steg från en NBA-flytt".

Koponen har tidigare sagt att han inte vill flytta till NBA för att agera bänkvärmare.

Kanonsäsong bakom sig

Den förra säsongen blev nära en fullträff för Koponen och BC Khimki. I den ryska ligan slutade laget på andra plats efter CSKA Moskva, medan laget segrade i Eurocupen.

Koponen snittade 15 poäng i VTB-ligan.

Diskussion om artikeln