Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Cech tar avsked: ”Livet blir inte alltid som man tänkt sig”

Från 2015
Uppdaterad 29.06.2015 21:40.
Petr Cech, Chelseas målvakt, våren 2015.
Bildtext Petr Cech riktar ett varmt tack till Chelseas fans.
Bild: EPA / All Over Press

Nu har det bekräftats att fotbollsmålvakten Petr Cech lämnar Chelsea för ärkerivalen Arsenal. I ett avskedsbrev skriver Cech att han trodde sig avsluta karriären i Chelsea.

Det som i praktiken redan varit klart en god stund har nu fått sitt slutliga sigill: Petr Cech spelar för Arsenal från och med nästa säsong.

I ett avskedsbrev förklarar han beslutet att byta till Premier League-konkurrenten. Förra säsongen hamnade tjecken i skuggan av förstakeepern Thibaut Courtois.

– Jag trodde aldrig att det här skulle hända, men det är dags för mig att säga farväl till Chelsea, inleder klubbikonen sitt brev.

"Ni svarade på min kärlek"

– Klubben jag har levt varje minut för sedan jag kom hit 2004. Klubben jag trodde att jag skulle hänga upp handskarna och fotbollsskorna och avsluta min karriär i. Men livet blir inte alltid som man tänkt sig.

Cech vann bland annat fyra Premier League-titlar, fyra FA Cup-bucklor och Champions League med Chelsea. Han avslutar brevet med att tacka alla fans.

– Jag gjorde allting för er och ni svarade på min kärlek. Det kommer jag aldrig att glömma. Det finns med mig för evigt. Tack för elva otroliga år.