Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Cepelova skrällde – Haleps formkurva dalar

Från 2015
Slovakiskan Cepelova skrällde mot Halep.
Bildtext Cepelova vidare efter tuff tresetare.
Bild: EPA/Gerry Penny

Jana Cepelova bjöd på Wimbledons första ordentliga överraskning. Slovakiskan slog tredjeseedade Simona Halep med 2-1.

22-åriga Cepelova tappade första set åt rumänskan med 5-7. Sen fick hon bättre ordning på sitt spel och vann det andra med 6-4 och det tredje och avgörande med 6-3. Matchen varade i två timmar och en kvart.

Slovakiskan är rankad på en 106:e plats i världen. För tre år sedan lyckades hon ta sig till den tredje omgången i just Wimbledon, vilket är hennes främsta grand slam-notering.

Cepelova har även tidigare slagit till mot högre rankade spelare. I en WTA-turnering i Charleston förra året så slog hon världsettan Serena Williams i två raka set.

I den andra omgången ställs hon mot Haleps landsmaninna, Monica Nicolescu.

Tungt för Halep

Simona Halep som är rankad trea i världen har på sistone haft problem med att få sitt spel att fungera. I Australian Open tog hon sig ännu vidare till kvartsfinal, men i de Franska öppna åkte hon ut i den andra omgången.

Nu blev det alltså en förlust direkt i öppningsmatchen. Rumänskan stod för alldeles för många enkla misstag, hela 34 stycken. Av sina 17 breakbollar lyckades hon förvalta sju, medan Cepelova tog vara på åtta av sina tolv breakchanser.