Hoppa till huvudinnehåll

Sommarjobb

Sommarjobb 94: Hemlängtan till familjen

Från 2015
Järnväg.
Bild: Yle/Petra Thilman

Mitt första sommarjobb är det jobb som jag har i år. Jag jobbar i Hangö och hade väl egentligen ingen aning om vad som väntade.

Skickade 50+ ansökningar och två stycken tog kontakt med mig och erbjöd mig jobb, bägge i Hangö. Jag tackade snabbt jo tack till båda då jag visste att jag ville ha sommarjobb och blev väl rätt så till mig när jag äntligen fick ett svar!

Tur för mig har min pojkvän stuga i Hangö så jag fick en bostad kostnadsfritt och jag är bland människor jag älskar. Egentligen har jag inte jobbat mycket, några dagar där jag plockat upp varor i en matbutik och några kvällar där jag tagit korta turer på en restaurang.

Före denna sommar hade jag inte varit ifrån min familj i mer än 3 dagar i taget och nu inser jag att detta är att växa upp. Jag är verkligen inte redo för det och jag förstår inte hur man klarar av sommarjobb egentligen. Kanske det är dags att börja klara sig på egen hand och lära sig vara utan sin familj dock. Min sommar har bara börjat, men jag har redan nu insett vad som är viktigast för mig, min familj!
-Malin, 17

Hjälp oss samla historier från Svenskfinland

Vi vill veta hur Svenskfinland fixat sina första sommarjobb.

Hur gammal var du när du sommarjobbade för första gången? Vad jobbade du med? Hur fick du jobbet, var det via kontakter eller fixade du det själv? Vad ingick i dina arbetsuppgifter? Hurdan erfarenhet var det?

Formuläret är inte längre tillgängligt.