Hoppa till huvudinnehåll

Bolaget

Radio Pleppo 10 år – Äntligen lika gammal som sina fans!

Radio Pleppo 10 år

Alla sketcher nu som podcast via Itunes och Arenan!

Radio Pleppo är ett sketchprogram av och med Ted Forsström och Kaj Korkea-aho som sändes i Yle X3M 2005-2007. Programmet blev mycket populärt och har sedan dess uppnått kultstatus i Svenskfinland. Radio Pleppo var bland de första program som också fanns som podcast och blev utsett till Sveriges bästa podcast och Sveriges bästa humorpodcast både 2006 och 2007.

För att fira att det är tio år sedan premiären i juli 2005 publiceras nu Radio Pleppo som ny podcast. För första gången går det att lyssna på Frida och Frida, Medeltida Berättelser, Klaus-Verner, Familjen von Tratt och alla andra hundratals sketcher på din dator eller direkt i din smarttelefon via Itunes och Arenan. För första gången någonsin publiceras också de sketcher som Ted och Kaj gjorde för hemsidan pleppo.fi i podcastformat.

"När jag gör författarbesök i skolor är det varendaste gång någon som sträcker upp handen och frågar om Radio Pleppo. Elever som knappt var födda när det sändes. De vet detaljer och kan sketcher utantill. Och frågar ingen elev så är det nån lärare som försynt kommer fram i lärarrummet och undrar hur det står till med Klaus-Verner. Varje gång. Det slår aldrig fel." - Kaj Korkea-aho.

"Vilka milstolpar jag än uppnår i livet är den vanligaste frågan alltid efter handskakning om jag är den där pleppo-gubben." - Ted Forsström.

"Radio Pleppo är en viktig del av Finlandssvensk radio- och poddhistoria som fortfarande är mycket omtyckt. Det är jätteroligt att kunna erbjuda högkvalitativ finlandssvensk humor både åt dem som redan gillar Pleppo och dem som ännu inte fått chansen att höra det." - Anna Forth, ansvarig producent, Yle X3M