Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ex-stallkamrat: Räikkönen är ingen Iceman

Från 2015
Kimi Räikkönen, Ferrari, juli 2015.
Bild: EPA / All Over Press

Pressen tär på Kimi Räikkönen. Det anser Ferrariförarens tidigare stallkamrat Felipe Massa som menar att Räikkönen inte egentligen är någon ”Iceman”.

Massa uttalade sig om Räikkönens situation inför GP-veckoslutet i Silverstone. Brassen anser att Räikkönen måste försöka koppla av trots det trängda läget bakom stallkamraten Sebastian Vettel.

– Han lider utan tvekan mera av pressen än något annat. Alla säger att han är ”The Iceman”, men inte är han det egentligen, säger Massa till Autosport.

– Han måste bara slappna av och göra sitt bästa, för han har absolut en stor talang och kan göra mycket bättre ifrån sig. Det vet alla.

”Pressen i Ferrari större än annanstans”

Massa körde tillsammans med Räikkönen i Ferrari 2007–2009 och vet att det italienska stallet inte är det enklaste stället att vara i när det går motigt.

Felipe Massa, juni 2015.
Bildtext Williamsföraren Felipe Massa vet hur det är att köra för Ferrari.
Bild: EPA / All Over Press

– Ferrari är ett stort företag och du är i media varje dag, vare sig det är positivt eller negativt. Ibland är det skadligt för föraren, och också stallet som försöker hjälpa sin förare bäst de kan, menar Massa.

– Ferrari är det populäraste stallet i formel 1 och förarna har utan tvekan mycket mera press än i andra stall.

Kimi: Ferrari har fattat sitt beslut

Räikkönen, som ligger 48 poäng bakom stallkamraten Vettel i VM-sammandraget, vet inte ännu om han får fortsätta i Ferrari efter denna säsong.

Under presskonferensen inför Silverstones GP upprepade han samma sak han konstaterat många gånger tidigare: Ferrari bestämmer.

– Jag vet ingenting, sade Räikkönen. De har fattat sitt beslut. Jag vet inte mera om min egen framtid än ni. I något skede får jag säkert information om vad som händer.