Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

En stockholmare på äventyr i Kuppisparken

Från 2015
Uppdaterad 06.07.2015 12:24.
Nordjobbaren Ville Edlund
Bildtext Ville Edlund övervakar bland annat trampbilande barn i trafikparken i Kuppis.
Bild: Yle/Nicke Packalén

Ville Edlund sökte sommarjobb via Nordjobb och hamnade i Åbo. Han trivs bra med att hjälpa och övervaka lekande barn på äventyrsparken i Kuppis.

- Ibland hittar barnen inte bromsen på trampbilarna utan kör rakt in i varandra, men desto värre olyckor brukar inte inträffa, berättar Edlund.

Edlund fick höra om Nordjobb och valde att söka jobb via organisationen. Han kunde ha tänkt sig att jobba i vilket som helst av de nordiska länderna men det blev till slut Finland och Åbo.

Finland är bekant sedan tidigare eftersom hans mor kommer härifrån. Han har besökt Finland flera gånger men bara på sommaren. Han talar också finska så han har inga problem med jobbet på äventyrsparken.

- Jag trivs jättebra här. Det är verkligen bra arbetskamrater och när det är fint väder är det ett perfekt sommarjobb, tycker Edlund.

Edlund säger att han är både som svensk och finländare.

- Jag känner mig oftast finsk när jag är i Sverige men när jag är i Finland känner jag mig svensk så jag vet inte riktigt var jag hör hemma. Här kallar de mig svensk och i Sverige kallar de mig finsk.

I fotboll hejar Edlund på Sverige men i ishockey är det Finland som gäller.

- Jag vet inte varför men det känns som om Finlands hockeylag har mer hjärta när de spelar. Jag har fastnat mer för dem, förklarar Edlund.

Hans framtidsplaner är ännu oklara men han kan bra tänka sig att komma tillbaka till Åbo för att jobba nästa sommar.

- Om jag får jobb här så då skulle jag nog tacka ja igen, absolut.