Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Starten gav hopp men skrällen uteblev i Silverstone

Från 2015
Uppdaterad 05.07.2015 17:10.
Starten i Formel 1-loppet i Silverstone 2015.
Bildtext Williams-stallet tar sig förbi Mercedes i starten.
Bild: EPA/VALDRIN XHEMAJ

Mercedes-stallets dominans i Formel 1 har gjort årets tävlingar ganska trista, men tävlingen i Silverstone bjöd på den bästa tävlingen på väldigt länge.

Redan från start var det klart att tävlingen i Silverstone skulle bli en väldigt spännande tillställning. Williams-bilarna som startade från led två tog sig båda förbi Mercedes-duon Lewis Hamilton och Nico Rosberg i starten.

Taktiskt gjorde Williams ändå en liten miss, då Valtteri Bottas inte tilläts köra förbi stallkamraten Felipe Massa, trots att finländaren helt klart var snabbare än Massa. Då det sedan blev dags för första depåstoppen kunde Hamilton ta sig förbi Williams-duon.

Regnet en extra krydda

Ungefär halvvägs in i loppet ställde regnet till det en aning. Både Massa och Bottas hade det svårt på de våta partierna av banan och även Rosberg kunde passera Williams-förarna.

Bakom Mercedes och Williams tog Ferrari en risk och tog in Kimi Räikkönen för däckbyte, då regnet närmade sig. Tyvärr gjordes depåstoppet en aning för tidigt och Räikkönen tappade en hel del tid då banan fortfarande var relativt torr.

För stallkamraten Sebastian Vettel fungerade taktiken perfekt och han kunde ta sig förbi Massa och Bottas.

Slutligen uteblev skrällen och igen en gång var det Lewis Hamilton och Nico Rosberg som lade beslag på de två första platserna. Vettel slutade trea, medan Bottas kom i mål som femma bakom stallkamraten Massa. Räikkönen fick nöja sig med en åttonde plats.

Silverstones GP:

1. Lewis Hamilton Mercedes
2. Nico Rosberg Mercedes +10,9
3. Sebastian Vettel Ferrari +25,4
4. Felipe Massa Williams +36,8
5. Valtteri Bottas Wiliams +63,1
6. Daniil Kvjat Red Bull +63,8
7. Nico Hülkenberg F. India +78,7
8. Kimi Räikkönen Ferrari varvad
9. Sergio Perez F. India varvad
10. Fernando Alonso McLaren varvad