Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

”Tim Murray är regionens bästa målvakt”

Från 2015
Roland Granberg från Tenala är sportsnackare i Yle Västnyland.
Bildtext Roland Granberg i Sportmåndag 6.7.2015.
Bild: Yle/ Christopher Marins

ESC-målvakten Timothy ”Tim” Murray har övertygat fotbollsvänner i Västnyland under fotbollssäsongen så långt. Tenalabon Roland Granberg anser att Murray skulle hålla för spel på högre nivå.

Ronald Granberg, gäst i Sportmåndag 6.7, säger att amerikanen Murray är klar etta bland fotbollsmålvakterna i Västnyland den här säsongen. Murray spelar för Ekenäs Sport Club i division 2.

Han säger att Murray mycket väl kunde spela i Ekenäs IF i division 1 senare i höst. Huruvida det blir aktuellt med en transfer Ekenäsklubbarna emellan i augusti då transferfönstret öppnar återstår att se.

- För EIF:s del så borde han kanske göra det. EIF:s försvar har inte varit så starkt i alla matcher varit starkt, säger Granberg.

En annan ESC-spelare som rykten vill föra till EIF är mittbacken Boris Tatar. Tatar från Montenegro har övertygat i Ekenäslagets försvar.

- Han skulle absolut vara en förstärkning i EIF-försvaret, säger Granberg.

BK har floppat

BK-46 har inte varit det topplag i division 2 som vissa fotbollsexperter tippade inför säsongen. BK inledde säsongen rätt bra, men under de senaste matcherna har spelet verkligen inte löpt.

- BK har vunnit en av sina sex senaste matcher . För mig ser det ut som om det hänger på det mentala planet, laget gör helt enkelt inte de rätta sakerna, säger Granberg.

Granberg säger att laget har svårt att hålla skärpan. BK borde också koncentra sig på att inte göra dumheter på plan.

- Ett bra exempel på de dumheterna är Matias Astradas utvisning i söndagens match.

BK-spelaren Matias Astrada blev utvisad mot ESC efter att han i den 38:e minuten däckade ESC-backen Nico Selenius.

- Dessutom har BK-46 haft otur med sin skadade målvakt Tomas Karike och även annars fått möblera om i truppen. Till exempel mittfältsspelaren Lucas Mondino har spelat som mittback på sistone, säger Granberg.

Han konstaterar, att det nog tyder på att lagbygget inte har varit så lyckat för Karislagets del. Trots det tror han att BK inte kommer att hamna i nedflyttningsstriden.

- Jag tror BK reder upp det här med marginal oberoende om laget skaffar förstärkningar i augusti eller inte.

ESC har överraskat

Ekenäs Sport Club har spelmässigt överraskat många fotbollsvänner. Laget har lyckats med sina värvningar och har ett slagkraftigt lag.

Roland Granberg säger att tränaren Mike Keeney har en stor del i att laget har spelat så bra som det gjort hittills.

- Han är en tränare som kräver mycket, men han har fått laget att spela långt som han vill. Det bevisar till exempel det att ESC har endast tio insläppta mål på tolv matcher.

Då lagen har ungefär 15 matcher kvar att spela är det förstås vanskligt att tippa hur sluttabellen i division 2 kommer att se ut i höst.

- Förutsatt att lagen spelar med sådana trupper de har nu tippar jag att Grankulla IFK vinner serien. Visserligen kan lagens sammansättning ännu ändra drastiskt, säger Granberg.

Såväl BK-46 som Ekenäs Sport Club hålls kvar i serien, tror han. Granberg tippar att bägge lagen placerar sig på den övre halvan i sluttabellen.

Radio Vega Västnyland

14:15

Diskussion om artikeln