Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Hans sommar blev inte som planerat

Uppdaterad 08.07.2015 12:14.
Markus Haakana spelar bråkstaken Bulten.
Bildtext Markus Haakanas sommar blev något annat än han tänkte sig.

Från början var det tänkt att han skulle vara chaufför åt sin dotter som skulle stå på scen i Raseborgs sommarteater. Markus Haakana blev något av en alltiallo i stället. Han står på scen i två olika roller, spelar med i orkestern, bloggar och kör dottern till och från Raseborgs slott där sommarteatern försiggår.

- Det bara blev så, skrattar Markus Haakana.

Han konstaterar att vädergudarna har varit snälla mot sommarteatern i år och allting har gått som smort.

- Vi har väldigt roligt här på Raseborgs sommarteater.

Haakana är alltså med i Raseborgs sommarteaters uppsättning av ”Emil i Lönneberga”. Hans dotter Ellen Haakana spelar Ida, medan han själv bland annat har rollen som slagsbult.

Han gör rollen väldigt trovärdigt, men medger inte att han skulle ha någon bredare erfarenhet av att slåss.

- Jag kan inte säga att det är den karaktär som på något sätt skulle stå mig närmast. Om någon tycker det ser trovärdigt ut får jag förstås tacka för det.

Välkommen paus

Under det kommande veckoslutet har sommarteatern inga föreställningar. Det oroar inte Haakana det minsta, tiden kommer inte att bli lång trots det. Snarare tycker han att det är skönt.

- Jag tror nog att det är skönt, speciellt för barnen som får ha ett ledigt sjok som är helt sommarlov. Flera i ensemblen har väl planerat in någon längre resa också.

Markus Haakana säger att mottagandet bland publiken har varit jättebra. Han har hört kommentarer av alla slag.

- Speciellt Emil och Ida har ju fått mycket positiv respons. Alla har fått blommor och paket och mycket applåder. Det är ju bara härligt, säger han.

Flera nivåer i pjäsen

Att pjäsen har flera nivåer, som Haakana uttrycker det, gör att hela familjer lätt kan njuta av den. Barnen gillar hyssen och de äldre kanske följer med de relationsdramer som pågår i föreställningen.

- Det finns någonting för alla i pjäsen, slår han fast.

Om vädergudarna fortsätter att visa sitt vackraste ansikte för Raseborgs sommarteater, tror Markus Haakana att tittarsiffrorna kan bli riktigt fina.

Då Emil i Lönneberga senast spelades på Raseborg var det totala åskådarantalet 19 000 personer.

- Det kommer vi knappast upp till, men om vädret fortsätter att gynna oss tror jag att vi kommer riktigt, riktigt nära, säger han.