Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Att lyckas i L.A.: Per - Bra att vara svensk

Från 2015
Uppdaterad 09.07.2015 11:34.
Programmet är inte längre tillgängligt
Att lyckas i L.A.: Per - Bra att vara svensk - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Magnus träffar Per Blankens som jobbar som chefsproducent för American Idol. Enligt Per kan man ha stor fördel av att vara svensk i Los Angeles, tack vare ryktet att svenskar är lojala och har hög arbetsmoral.

En dröm gick i uppfyllelse när jag träffade Per Blankens. Efter fem år som producent för svenska Idol är det i dag han som bland annat bestämmer över J-Lo och Ryan Seacrest på American Idol.

Det var nervöst att träffa någon så högt upp i näringskedjan – men det var inte drömmen. Drömmen vara att få stå på scenen och nästan kunna ta på det jobb som Ryan Seacrest har.

Per Blankens har jobbat med tv i många, många år. Man kan verkligen säga att han har arbetat sig upp till toppen. Och när man kommer från ett litet land som Sverige eller Finland så är det viktigt att ha duktiga människor som Per som visar vägen för oss andra.

Tack vare Per, och hans goda rykte i branschen, hjälper det numera mig att jag också kan kalla mig svensk.

Text: Magnus Silfvenius Öhman

Programmet är inte längre tillgängligt
Att lyckas i L.A.: Per - Bra att vara svensk - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

I Att lyckas i L.A. får vi bland annat möta artisten Sahandra, skådespelaren Nina Sallinen och Per Blanken som är chefsproducent för American Idols. Avsnitten är tre minuter långa, och den gemensamma nämnaren är att alla ger sig på samma dröm: att lyckas i L.A.

I Magnus Silfvenius Öhmans miniserie får vi träffa nordbor som ska hjälpa honom att lyckas. Hela serien hittar du på Arenan.