Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

VPS står inför tuff drabbning

Från 2015
Uppdaterad 09.07.2015 11:52.
Admir Catovic gör 1-0 för VPS mot AIK i EL-kvalet, 2.7.2015.
Bildtext Admir Catovic gör 1-0 för VPS mot AIK i EL-kvalet, 2.7.2015.
Bild: Str / Lehtikuva

VPS får möta riktigt tufft motstånd när laget i kväll torsdag möter svenska AIK. Solnalaget har inte förlorat en enda match på hemmaplan denna säsong.

Vasalaget VPS möter på torsdag kväll svenska AIK i den andra kvalmatchen till UEFA Europa League. Den första matchen spelades i Uleåborg och slutade 2-2.

Nu kör vi en match i taget och jag hoppas killarna får energi från matchen mot AIK

Inför returmötet är det fördel AIK. Med två gjorda mål på bortaplan och hemmafavör ska det mycket till innan VPS ska kunna utmana.

Huvudtränaren Petri Vuorinen är förberedd på en tuff match.

- Vi mötte ett hårt spelande AIK i Uleåborg och jag tror att skillnaden mellan de två lagen kommer att synas ännu bättre i den här matchen, säger Vuorinen.

AIK har under pågående säsong inte förlorat en enda match på hemmaarenan Friends arena i Solna. Och det lär bli stort tryck från skrikande hemmafans, men det måste VPS omvandla till energi.

- Vi har flera spelare som aldrig har spelat på en sådan stora arena men vi ska njuta av matchen och få energi av att det är mycket folk på läktarna.

Viktiga matcher väntar

Vuorinen vet att AIK kommer att sätta full fart i maskineriet från första minut. För VPS del handlar det om att stå emot den anstormningen och utnyttja AIK:s högt spelade backlinje.

Petri Vuorinen assisterar Huttunen i VPS.
Bildtext Petri Vuorinen
Bild: Yle/Antti Koivukangas

- Kontringar blir absolut vårt redskap i kvällens match. Ju längre vi håller 0-0 är det motståndarna som får känna oro. För mig räcker det att vi vinner med 1-0, säger Vuorinen.

I den inhemska ligan väntar viktiga matcher för Vasalaget. På söndag möter de Jaro i Jakobstad, följt av RoPS och FC KTP. Vuorinen vill inte fokusera för mycket på de matcherna just nu.

- Nu kör vi en match i taget och jag hoppas killarna får energi från matchen mot AIK. Beroende på hur det går får vi se om vi har fler kvalmatcher till Europa League eller inte.

Matchen mot AIK börjar klockan 19 lokal tid.