Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Personligheten på Radio X3M

Från 2015
Gung i kajutan 2015
Bildtext På Radio X3M tycker vi om att gunga i kajutan. Men hurdana personligheter har vi egentligen?
Bild: Frida Lönnroos

Vi har tagit ett personlighetstest för att kartlägga personligheten på vår redaktion. Är vi en introvert eller extrovert arbetsplats?

Vi på Radio X3M:s redaktion har alla gjort ett personlighetstest för att kartlägga vilka personligheter vi jobbar tillsammans med. Testet vi gjorde baserar sig på en teori om personlighet av Carl Jung och Isabel Briggs Myers.

Carl Jung karaktäriserade personer genom tre kategorier: extrovert/introvert, förnimmelse/intuition och tänkande/kännande. Isabel Briggs Myers lade till ytterligare en kategori: dömande/förstående. Baserat på denna indelning är detta personlighetstest gjort, och var och en får en viss bokstavskombination.

När vi räknade ut hur den typiska X3M:aren såg ut blev det ENFP, alltså Extroverted Intuitive Feeling Perceiving (extrovert intuitiv kännande förstående). Så här kommenterar psykologen Sabina Brunou redaktionens resultat.

Sabina Brunou är arbetsplatspsykolog
Bildtext Psykologen Sabina Brunou har analyserat redaktionens testresultat.
Bild: Yle / Maria Grönholm

- Den kollektiva profilen visar en väldigt energisk, utåtriktad och intuitiv person, som gärna kastar sig in i nya situationer och njuter av dem.

Sabina berättar också att personen kan bli lite uttråkad av mycket rutiner, och det är redaktionens sämsta sida.

Vi har samlat alla resultat i ett galleri. Klicka in dig på bilderna för att se resultatet för var och en.

Olikheterna en styrka

Vi har väldigt olika personligheter enligt testet, men det är alls inget dåligt.

- Det ser bra ut, och speciellt glad är jag över spridningen av resultaten. Det finns av alla styrkor i den här gruppen, och att vara olika i en arbetsgrupp är det bästa resultat man kan få, säger Sabina.

Varför är det bra att vara olika? Jo, för då slipper man ett jobbigt grupptänkande, där alla tänker likadant och där inga nya idéer föds.

Om du vill testa dig hur bra du skulle passa in på Radio X3M kan du testa dig här.

Mer om ämnet på Yle Arenan