Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Casillas hyllas – men föräldrarna sågar Real Madrid

Från 2015
Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
Iker Casillas
Bildtext Iker Casillas.

Efter 16 säsonger i Real Madrids A-lag tackar Iker Casillas för sig och flyttar till Porto. Bland alla vackra ord i samband med transfern finns också bittra uttalanden från målvaktens föräldrar.

Tre Champions League-segrar. Fem ligatitlar. Totalt 725 matcher.

Iker Casillas karriär mellan stolparna i Real Madrid saknar motstycke, och när 34-åringen nu flyttar vidare till grannlandet och FC Porto bjuder Madridklubben på en sällan skådad hyllning på klubbens webbplats.

- Avskedet skapar tusentals känslor och minnen fyllda med hopp, förväntning, uppoffring, styrka och unik triumf. Iker Casillas har gjort vårt klubbmärke ännu större, skriver laget och kallar Casillas "den bästa målvakten i klubbens och den spanska fotbollens historia".

– Han har fått respekt, känsla, beundran och kärlek från supportrar oberoende av klubbfärger. Hans attityd och insatser i vår tröja skiner som ett ljus över vägen för dem som drömmer om att vara en del av det här laget, fortsätter klubben.

– Tack för att du blev en symbol för det bästa i vår historia. Du lämnar oss men vi kommer inte att glömma att du för alltid kommer att finnas i Real Madrid hjärta, avslutar klubben.

Också lagkompisarna stämmer in i hyllningskören. Gareth Bale skriver på Twitter att det varit en total ära att spela med en sann legend.

Men det finns också bittrare ord, uttalade av Iker Casillas föräldrar som inte är nöjda med hur deras son behandlats av Real Madrid.

– Jag har sett honom lida i många år. Ordföranden Florentino Perez frös ut honom ur laget, säger mamma Mari Carmen som tillsammans med pappan Jose Luis gett en intervju för tidningen El Mundo.

– Iker har tvingats stå ut med mycket och satts under psykologisk press. Han har behandlats annorlunda än andra spelare, säger Mari Carmen som inte tycker att Porto är en tillräckligt bra klubb för hennes son.

– Till och med Barcelona skulle ha varit ett bättre val, de är gentlemän.