Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Fem frågor till Lords of Chernobyl

Från 2015
Uppdaterad 29.10.2015 12:38.
lords of chernobyl
Bildtext Lords of Chernobyl
Bild: Erika Kix Strengell (Får inte användas utan fotografens tillstånd)

Vasabandet Lords of Chernobyl har släppt en ny ep med titeln "Struck by the downstroke". Cd:n innehåller tre egna låtar i bästa Motörhead/scandinavian action rock-anda plus en minst sagt otippad Ricky Martin-cover. Eftersom ep:n doftar ljumskvarm bärs och redig karlasvett känner jag mig tvungen att be bandets vokalist Kenny Cockfighter reda ut det hela litet närmare...

lords of chernobyl
Bildtext Fula gubbar
Bild: Erika Kix Strengell (Får inte användas utan fotografens tillstånd)

Vad fan?!

1. Vad har Lords of Chernobyl gjort hittills?
Lords of Chernobyl har hittills gett ut två Ep:n: "Truckstop Romance" och "The Skin Coloured Ep". Samt gjort ett gäng spelningar i Sverige, Norge och Finland. Nu ska vi börja fundera på en fullängdare

2. Hur kommer det sig att ni gjort en cover på Ricky Martins "Livin la vida loca"? Är det ett skämt, för att ni gillar låten eller för att den är skriven av hardrocks-hitmakaren Desmond Child (Livin' on a prayer, Poison, I was made for loving you, Dude looks like a lady, I hate myself for loving you etc etc.)? Mitähäh?
Låten har alltid för mig varit en guilty pleasure, samtidigt som det är en bra skriven låt som jag alltid har känt att man borde krydda på lite. Sen har jag alltid tyckt att det är roligt när band gör cover på en låt som inte är deras egen stil, det känns som att det är lite mer jobb gjort bakom låten då och mer personligt för bandet. Erkänn att det är mycket roligare med "Livin la Vida Loca" än om vi hade gjort "Ace of Spades"!

3. Vad har bandet för koppling till Turbonegros fan club "Turbojugend"?
Tre fjärdedelar av bandet tillhör Turbojugend-chaptret Vasa Darkness där jag själv är president.

4. Hur ser musikscenen ut i Österbotten och Vasatrakten för den sortens osedliga oväsen ni kallar musik?
Inte bra. Eller band finns det. Problemet är att det finns för lite spelställen. Men om man kan förstöra stämningen i 30 minuter på en danspaviljong, så varför inte?

5. Bjuder ni på en öl?
Alla gånger! Går det med Pir**a?

Här kan ni se bandets färska video till låten "Denim axces examined":

PS. Bandet har skivsläppsgig på Hullu pullo i Vasa den 18.7!

Metallväktarna