Hoppa till huvudinnehåll

Vega

Belgiska toner och inhemsk hårdrock på Radio Vegas nya spellista

Från 2015
Uppdaterad 03.05.2016 12:09.
Apocalyptica
Bildtext Apocalyptica (Eicca Toppinen och Paavo Lötjönen)
Bild: EPA / ZSOLT SZIGETVARY

Här presenterar Radio Vega litet närmare de nya låtar som kanalen nu börjar spela. Den här veckan blir det allt från Apocalyptica till Lara Fabian. Varsågoda!

Lukas Graham / Strip No More

Lukas Graham hör till samma kategori som t.ex. Santana, Van Halen och Pertti Kurikan Nimipäivät såtillvida att bandet tagit sitt namn från en av medlemmarna – i det här fallet sångaren Lukas Graham Forchhammer. Gruppen Lukas Graham kommer från Danmark och spelar en blanding av soul, funk, hiphop och pop. Sångaren kallar deras musik för ghetto pop eftersom den är en blandning av flera genrer. Lukas Graham är mycket populära i deras hemland Danmark.

Apocalyptica / Slow Burn

Slow Burn är från Apocalypticas åttonde och senaste album Shadowmaker. Apocalyptica har i redan över 20 års tid gjort metallmusik med cellon. Även om det klassiska instrumentet här är litet mer i bakgrunden. Shadowmaker är första gången Apocalyptica anlitar en och samma sångare genomgående på hela plattan. Han heter Franky Perez och kommer från Las Vegas. Franky Perez har gett ut tre soloskivor och har bl.a. sjungit med Slash före han började samarbeta med Myles Kennedy. Men även om Franky sjunger på hela Shadowmaker-albumet är det i skrivande stund osäkert om han kommer att bli en bestående medlem av Apocalyptica.

Lara Fabian / Quand je ne chante pas

Trots att det redan är 20 år sedan Lara Fabian slog igenom är det fortfarande många som tror att hon är från Frankrike när hon de facto är från Belgien. Men hon sjunger mestadels på franska, så det är förstås lätt att missta sig. Förutom franska talar Lara Fabian även flytande italienska och engelska. Men hon har även sjungit på bl.a. azerbajdzjanska, tyska, grekiska, hebreiska, portugisiska, ryska, spanska och turkiska. Här håller sig Lara Fabian ändå till det mer bekanta franska. Hon har själv varit med och skrivit såväl musik som text.

Mats Westling & Cecilia Vennersten / Mmm wow

Fågelvägen är titeln på Mats Westlings senaste skiva. På den finns den här fina duetten med Cecilia Vennersten. Många minns säkert ännu hennes genombrott med låten Det vackraste från Melodifestivalen 1995. Den gav henne även en Grammis i kategorin Årets låt.

Följ Radio Vega på Spotify:

Mer om ämnet på Yle Arenan