Hoppa till huvudinnehåll

Vega

Brödrarock och tjejgrupp nya på Radio Vegas spellista

Från 2015
Uppdaterad 03.05.2016 12:09.
Von Hertzen Brothers
Bildtext Von Hertzen Brothers
Bild: Ville Juurikkala / www.vonhertzenbrothers.com

Här presenterar Radio Vega litet närmare de nya låtar som kanalen nu börjar spela. Den här veckan blir det lätt progressiv inhemsk rockmusik och ännu lättare brittisk tjejpop. Mycket nöje!

Von Hertzen Brothers / Hold Me Up

Jonne, Kie och Mikko. Så heter de tre bröderna von Hertzen i bandet. De började spela sin progressivt betonade rockmusik strax efter millennieskiftet och har sedan dess gett ut sex studioalbum som rönt en hel del uppskattning även utanför Finlands gränser. New Day Rising heter den senaste skivan och den toppade Finlands albumlista så fort den kom i våras. Hold Me Up är senaste singeln från den. Vid sidan av det egna bandet har bröderna även spelat med i bl.a. Don Huonot, Lemonator, Egotrippi och med Jonna Tervomaa. Brödernas far, Hasse von Hertzen, spelade i 60-talsbandet The Roosters liksom deras farbror Lasse von Hertzen. Honom hittade man även i gruppen Cumulus.

Little Mix / Black Magic

Spice Girls, Girls Aloud, Eternal, Sugababes. Raden med dansande och sjungande brittiska tjejpopgrupper är både lång och framgångsrik. Det senaste stjärnskottet på den himlen är Little Mix och de är den internationellt sett mest lovande tjejgruppen sedan Spice Girls. Little Mix består av fyra tjejer som alla var med tv:ns talangprogram. Ingen av dem klarade sig så värst långt som soloartister, men domarna tyckte att de kunde ha potential i tävlingskategorin för grupper. Efter diverse pusslande fann man att kombinationen med dessa fyra tjejer var bäst och så började de uppträda under namnet Rhythmix. Men det ändrade de sedan till Little Mix. Black Magic är första singeln från gruppens tredje platta.

Följ Radio Vega på Spotify:

Mer om ämnet på Yle Arenan