Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Blatter vägrar förhör men tänker träffa media

Från 2015
Bildtext Sepp Blatter.
Bild: EPA/STEFFEN SCHMIDT

Enligt Reuters kommer det internationella fotbollsförbundet FIFA:s ordförande Sepp Blatter nästa vecka att träffa media för första gången sedan han meddelade att han inte ställer upp för omval.

Blatter kommer tillsammans med generalsekreteraren Jerome Valcke att ordna en presskonferens den 20 juli i Zürich. Den 29 maj omvaldes 79-årige Blatter som ordförande men bara fyra dagar senare meddelade han att en extrakongress kommer att ordnas där han inte kommer att stå till förfogande som ordförandekandidat.

Vägrar resa till USA

Under onsdagen inleds förhör med FIFA-representanter i USA. Sepp Blatter var också inbjuden, men tackade enligt Reuters nej. Till tyska Welt am Sonntag sade Blatter i juli att han inte tänker ta några reserisker innan allt har klarats upp. FBI har utrett korruption inom FIFA.

Blatter närvarade inte när fotbolls-VM för damer avgjordes i Kanada i juli. Han valde också att inte resa till Chile där Copa América spelades. Kvalgrupperna inför VM i Ryssland lottas i Sankt Petersburg den 25 juli och där har Blatter för avsikt att närvara.