Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Trump ifrågasätter McCain som krigshjälte

Från 2015
Uppdaterad 19.07.2015 11:53.
Donald Trump
Bildtext Donald Trump
Bild: EPA/JUSTIN LANE

Den potentiella amerikanska presidentkandidaten och republikanen Donald Trump har väckt anstöt igen. Den här gången har han rört om i sitt eget parti.

Trump nedvärderade partikamraten och den tidigare presidentkandidaten John McCains insatser i Vietnamkriget i en tv-intervju. Trump sade att McCain ses som en hjälte, men endast för att han råkade bli krigsfånge.

john mccain
Bildtext John McCain
Bild: EPA/MACIEJ KULCZYNSKI

Trump tillade sedan att han bara tycker om människor som inte var tillfångatagna och att McCain var sämst i sin militärklass.

McCain satt i ett fångläger i fem och ett halvt år efter att hans plan sköts ner under Vietnamkriget.

Jeb Bush, som ses som en av Trumps största konkurrenter i kampen om presidentposten, sade efter uttalandet att det får vara nog med verbala attacker och att alla veteraner förtjänar respekt.

Mitt Romney, tidigare presidentkandidaten för republikanerna sågade också Trumps utspel på sitt konto på mikrobloggen Twitter.

Tidigare har miljardären Donald Trump väckt anstöt i och med sina uttalanden om mexikanska immigranter som han kallat knarksmugglare och våldtäktsmän.

Trumps opinionssiffror har den senaste tiden gått upp och tidigare i veckan hade han ett understöd på 17 procent bland republikanerna. Många tror ändå att Jeb Bush i det långa loppet kommer att springa förbi Trump.

Diskussion om artikeln