Hoppa till huvudinnehåll

X3M

En äcklig navel och en sexig låt

Från 2015
Skärmdump från Charli XCX:s musikvideo.
Bild: Skärmdump

I dag är det måndag, och det betyder förstås att vi har nya låtar på kanalen. Charli XCX har en tjock man med ett eluttag i naveln i sin video, men tur så bjuder Major Lazer och company på en sexig låt.

Major Lazer ft. Ellie Goulding & Tarrus Riley / Powerful

För två år sedan öppnades mina ögon för Major Lazer i och med deras låt Get Free. Och sämre har de inte blivit sedan dess. En av sommarens favoriter är absolut Major Lazers samarbete med MØ, Lean on, och näst på tur att inta vår spellista är låten Powerful. Den här gången har Major Lazer slått ihop sig med ingen mindre än Ellie Goulding och Tarrus Riley.

Powerful känns genast som en låt man gärna lyssnar på resten av sommaren (och kanske också hela hösten?). Efter att ha läst bland kommentarerna till Youtube-klippet fastnar jag vid en kommentar som menar att Powerful är sexig, och jag kunde inte ha sagt det bättre själv. Sexig och skön är precis vad den är.

Charli XCX / Famous

Äntligen lite mer Charli XCX! Famous är en av låtarna från hennes senaste album Sucker, där man bland andra kan höra den glada låten Boom Clap. Charli XCX har själv sagt att hon haft The Hives, Weezer och Ramones som influenser till albumet. Tidigare har hon sagt att hennes musik överlag influerats av bland andra Spice Girls och Lil Wayne, och utomstående har också dragit paralleller till Madonna och Charli XCX. Om man lyssnar på låtarna Famous och Boom Clap känns det faktiskt som att hon influerats mera av de sistnämnda istället för Ramones.

Men något bör även sägas om musikvideon till Famous. Den är nämligen lite… Speciell. Jag hade nästan svårt att koncentrera mig på låten för det hände så många oklara saker i videon. Äckliga gamla monster och en tjock gubbe med ett eluttag i naveln. Ja, ni fattar. Kan tipsa er om att stänga ögonen och bara lyssna istället.

Andra nya låtar

DJ Snake ft. AlunaGeorge / You Know You Like It
Afrojack ft. Mike Taylor / SummerThing!
Donkeyboy / Downtown

Hela listan