Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Nya krafter tar över Köttkontrollen i Karis

Från 2015
Uppdaterad 20.07.2015 14:05.
Gastropub och köttaffär Köttkontrollen i Karis.
Bild: Yle/Robin Lindberg

Krögaren Magnus Svennblad ger över rodret för gastropub Köttkontrollen i Karis. Nya ägare är restaurangens unga köksmästare Samuel Mikander tillsammans med Anne Ingman och Mikael Kokkonen från restaurang Slottsknektens stuga i Snappertuna.

Magnus Svennblad har startat upp bland annat Serendipity Art Café och Boomshaka, numera Ewalds pub.

När han öppnade restaurangen i den tidigare köttkontrollen i Karis så planerade han att ge över åt någon annan efter en tid.

- Det blir en ganska naturlig övergång eftersom jag redan jobbar där, berättar Samuel Mikander.

Samuel Mikander
Bildtext Samuel Mikander tillsammans med Frida Lindholm och Pernilla Karlsson från Radio X3M.
Bild: YLE / Pernilla Karlsson

Mikander kommer att ha det huvudsakliga ansvaret i Köttkontrollen.

Han kommer också att fortsätta i det finländska kocklandslaget.

- Jag sätter stor prioritet på det.

Samuel Mikander: Hjortstek i lingonsky med stuvade grönsaker och potatis och purjolöks rösti
Bildtext Samuel Mikanders hjortsteksrätt blev vald till årets västnyländska maträtt i år.
Bild: Samuel Mikander

Lunchen försvinner

Restaurangens koncept förblir oförändrat. Den stora förändringen kommer att vara att Köttkontrollen slutar servera lunch från och med september. Köttkontrollen ska satsa på att vara en middagsrestaurang.

- Kvoten av lunchrestauranger är fylld i Karis, konstaterar Samuel Mikander.

Mikael Kokkonen
Bildtext Mikael Kokkonen kommer att driva restaurangen tillsammans med Samuel Mikander och Anne Ingman.
Bild: Yle/Lukas Lundin

Butiken i nedre våningen kommer också att fortsätta som tidigare.