Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Tillstånden inte i skick för Scorpions konsert i Jakobstad

Från 2015
Uppdaterad 22.07.2015 14:36.
Scorpions.
Bildtext Scorpions
Bild: Marc Theis

Den tyska rockgruppen Scorpions skall spela på Centralplanen i Jakobstad den 1 augusti, men ännu är det inte klart med alla tillstånd. Anhållan om åtgärdstillstånd, godkännande av räddningsplan och liknande lämnades in först i mitten på juli.

- Jag anser att arrangören Eastway Live har lämnat in anhållan för sent, säger stadsdirektörens ersättare, Anne Ekstrand.

Det är byggnadstillsynsbyrån i Jakobstad som är i en nyckelposition när det gäller de tillstånd som krävs. För tillfället är båda byggnadsinspektörerna i Jakobstad samtidigt på semester.

Det är byggnadsinspektörerna som skall kontrollera att de utredningar som lämnats in om bland annat räddningsplan och liknade fyller alla krav. Ledande byggnadsinspektören Rolf Nilsson i Jakobstad avbryter sin semester och nu skall handlingarna granskas.

Stadsdirektörens ersättare, Anne Ekstrand
Bildtext Anne Ekstrand
Bild: Yle/ Kjell Vikman

- Om handlingarna är i skick räcker det om byggnadsinspektören kommer in och granskar dem och ser till att de får de stämplar som behövs från andra myndigheter. Är de inte i skick måste de kompletteras, säger Anne Ekstrand.

Pappren går via tillsynsbyrån till räddningsmyndigheterna.

- Jag gör nog vad jag kan för att arrangörerna skall få de tillstånd som de behöver men det är inte riktigt lätt just nu, säger Anne Ekstrand.

Scorpions är ute på världsturné och firar 50-årsjubileum som band. Det blir två konserter i Finland, förutom konserten i Jakobstad 1.8 ordnas en konsert i Fredrikshamn dagen innan, den 31.7.