Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Märtas sommardröm: Cheerleading

Från 2015
X3M-tv: Märtas sommardröm: Cheerleading - Spela upp på Arenan

Märta Westerlund har provat på många olika sporter, cheerleading hör definitivt inte till en av dem. Nu går en dröm i uppfyllelse när hon besöker cheerleadinglaget Platinum i Vasa och får testa på att heja på proffsnivå.

Det var med fjärilar i magen jag steg in på mitt livs första cheerleading-träning. Vi började med att värma upp och tänja. Jag fick direkt konstatera att jag var minst vid i gruppen, spagat var verkligen inte min grej.

Flickorna i Platinum lät mig pröva på olika pyramider, bland annat "elevator", och att assistera vid voltkast. Under de svårare övningarna och lyften stod jag fascinerad vid sidan om. Det sista jag ville var att utsätta någon av tjejerna för fara.

Vi tränade stegvis ihop ett kort uppvisningsnummer. Jag kände mig som en riktig cheerleader när vi sedan tog igenom programmet. Jag fick till och med ett eget moment där jag fick visa upp min krokiga och klumpiga hjulning.

Tränarnas tankar

Tränarna Stiina Keskinen och Alina Brunila tyckte att jag klarade sig jättebra.

- Man skulle ha kunnat tro att du tränat med oss en tid redan, säger Stiina.

Tränarna gav mig 9/10 poäng.

Märtas fiilis

Jag fick otroligt bra respons och träningarna var jätteroliga. Alla var trevliga och den stereotypiska cheerleader-stämpeln från amerikanska serier kan jag nu strunta i. De här flickor var jordnära och vänliga.

Jag skulle vilja ge mig själv 8/10 poäng. Jag var inte så smidig, men klarade av många moment som tydligen var svåra. Jag är nöjd med min första cheerleadingträning.