Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hyllades under starkt lopp – britterna står bakom sin Farah

Från 2015
Uppdaterad 04.05.2016 14:00.
Mo Farah imponerade när han löpte 3000 meter i Diamond League-tävlingen i London.
Bildtext Mo Farah imponerade när han vann 3000 metersloppet i Diamond League-tävlingen i London.

Mo Farah löpte på hemmaplan för första gången sedan dopningsanklagelserna mot tränaren Alberto Salazar. Londonpubliken hyllade Farah som svarade med nytt personligt rekord på 3000 meter.

Tiden 7.34,66 är också världsårsbästa på distansen och gav Farah en seger i fredagens sista gren i Diamond League-galan i London.

– Publiken var otrolig, och det samma gäller för det stöd jag fått de senaste månaderna, sade Farah till BBC efter loppet.

Farah är själv inte anklagad för dopning med långdistansarens tränare Alberto Salazar har i sommar utpekats som en dopningsfuskare, en händelseutveckling som gjorde att en Farah valde att stå över Diamond League-galan i Birmingham tidigare i sommar.

Nu fick den brittiska löparen högljudda ovationer när han presenterades inför loppet och 32-åringen hade hemmapublikens helhjärtade stöd i ryggen under de tre kilometrarna.

"Stort att publiken förstår mig"

– Jag är nöjd med kvällen. Jag kände mig lite trött vid starten, men det gäller bara att vinna loppet, sade Farah.

– Det är stort att publiken förstår mig och stöder mig, sade den dubbla OS-vinnaren som löpte de sista 200 metrarna på 26,5 sekunder.

Farah stod för gårdagens enda världsårsbästanotering. Regniga förhållanden gjorde att resultatnivån i London annars blev rätt blek.

Tävlingarna fortsätter i dag, bland annat med herrarnas stav som flyttades fram en dag på grund av regnet.