Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Ålandsfrågesporten blev en rysare

Från 2015
Pernilla och Wilma mot Fredrika och Cecilia i Ålandsfrågesport.
Bildtext Team Pernilla och Wilma mot team Fredrika och Cecilia i Ålandsfrågesport.
Bild: Yle/Louise Lindberg

Vad betyder "jolar" och vad kallar man grädde på Åland? Bland annat de frågorna skulle besvaras i Ålandsfrågesporten. Vem tog hem vinsten, team Fredrika eller team Pernilla?

Fredrika och Pernilla har varit på ett otroligt tävlingshumör här på Åland. Det har tävlats med artister i sammansatta-ord-tävlingen, och nu ville de också tävla i en Ålandsfrågesport. För att få lite hjälp på traven fick de leta upp en lagkamrat, och målet var förstås att hitta en ålänning. Men Fredrika och Pernilla var tvungna att ta den första som tillfrågades som sin kompanjon.

Fredrika var först ut med att hitta en lagkamrat åt sig, och var bombsäker på att Cecilia som cyklade förbi var ålänning. Men Cecilia var från en helt annan stad – på fastlandet. Pernilla hade däremot bättre öga för ålänningar, då hon valde Mariehamnsbon Wilma till sitt lag.

Dags för frågesporten att starta. Oddsen var på Pernilla och Wilmas sida, men kommer Borgå-Ingå laget att bjuda på överraskningar?

Olidligt spännande. Fredrika och Cecilia med deras gemensamma krafter från Borgå och Ingå levererar förvånansvärt bra, men Pernilla och Wilma är inte dåliga de heller. Vem tar hem vinsten?