Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Lär dig hångla med Miriam Bryant

Från 2015
Uppdaterad 25.07.2015 15:56.
Miriam Bryant
Bild: Yle/Louise Lindberg

Miriam Bryant ger dig de bästa hångeltipsen. Dessutom tävlar hon tillsammans med Janne i sammansatta ord-tävlingen.

Intervjun med Miriam Bryant blev egentligen ingen intervju, utan en lektion i hur man hånglar. Miriam har nämligen de bästa hångeltipsen.

- Hångla ska va kul, man kan till exempel ta tag i den andras underläpp så att hen inte kan göra något. Det blir mysigt!

Hångeltekniken började Miriam öva på redan som liten. Janne nämner tomaten som han övade på, men Miriam hade ett annat knep.

- Jag övade på handen, jag läste i någon tidning att man skulle göra så.

Kanske det är just det som har gjort henne så bra på att hångla. Känner du att du behöver lite övning? Ta då bara fram handen och hångla vilt!

Tuggummi under spelning

En annan sak som togs upp med Miriam var att hon hade tuggummi i munnen då hon spelade. Hur kan man sjunga och tugga tuggummi samtidigt?

- Jag placerar tuggummit mellan kinden och tandraden bara!

Det här med tuggummi i munnen under spelningar tycks vara Miriams grej. Men tydligen ligger det inget medvetet val bakom det.

- Jag tror att jag brukar glömma ta ut det. När man är på turné så glömmer man att borsta tänderna ibland, och då tar man ett tuggummi!

Sammansatta-ord-tävlingen

Hångel och tuggummi behandlades alltså under intervjun. Men såklart blev det tävling också. Den här gången fick Janne tävla med Miriam i sammansatta-ord-tävlingen, och målet var att slå den regerande mästaren Pernilla i antal ord.

Tävlingen går ut på att man ska komma på så många sammansatta ord som möjligt. Först säger en till exempel ”flaskpost”, och då ska nästa fortsätta och säga ett ord som ”postlåda”. Och så fortsätter det, tills man inte kommer på något nytt ord.

Miriam och Janne var egentligen ett bra par, men en liten detalj gjorde det hela lite svårare. Miriam och Janne skulle tävla med varandra, men Miriam trodde hela tiden att de tävlade mot varandra. Så hon försökte hitta på så svåra ord som möjligt åt stackars Janne. Dessutom var tävlingsdeltagarna och domarna Fredrika och Pernilla lite oense om reglerna… Kolla in hur det gick för duon!