Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Mys med Norlie & KKV

Från 2015
Norlie & KKV med Fredrika Lindholm, Janne Grönroos och Pernilla Karlsson.
Bildtext Myyyyz under filtarna.
Bild: Yle/Louise Lindberg

Nedsjunkna i en soffa under gröna filtar snackade Pernilla, Fredrika och Janne med Norlie & KKV. Tydligen liknar Norlie Fredrikas mamma, och vem tog hem vinsten i Rockoffs sista sammansatta-ord-tävling?

Det var en regnig lördag på Rockoff, men som tur hade Norlie & KKV filtar man kunde mysa under. Kanske det var den höga mysfaktorn som fick Janne att inleda intervjun med att ta upp Norlies (Sonny Fahlberg) favoritord i låten Ingen annan rör mig som du. Han har tidigare uppgett att han gillar mest ordet knulla.

Efter Norlies uttalande har Janne varit uppmärksam och lagt märke till att Norlie alltid ler ett visst leende när han sjunger just det ordet. Norlie menar att det är en del av showen.

- Det var nån som sa att jag var lite söt när jag gjorde det, så då känner jag att ”nu har jag mitt cute moment”.

Men det är inte bara Norlie som har en återkommande gest han gör. Den andra halvan av Norlie & KKV, Kim Vadenhag, gör en gest med handen vid huvudet varje gång vid ordet ”sjukt”.

Norlie – Fredrikas mamma?

Från en sak till en helt annan. Fredrika har upptäckt likheter mellan Norlie och… sin egen mamma. Enligt henne liknar Norlie exakt hennes mamma som ung – likadant hår, likadana solglasögon och likadan jacka.

- Ja men alltså man vill ju alltid likna någons mamma! säger Norlie.

Sammansatta-ord-tävlingen

För att undvika att hitta fler likheter mellan killarna och någons släkting blev det dags för sammansatta-ord-tävlingen. I tävlingen parar Fredrika ihop sig med en artist, och Pernilla med en annan. I det här fallet fick Norlie & KKV välja par. Norlie fick börja, men valde att inte välja dottern Fredrika.

Pernilla och Norlie mot Fredrika och Kim då. Sammansatta-ord-tävlingen går ut på att komma på så många sammansatta ord som möjligt. Den ena inleder med att säga till exempel ”flaskpost”, och då ska den andra fortsätta och säga ett ord som ”postlåda”. Det lag som kommer på flest ord tillsammans vinner.

Fredrika har inte varit särskilt bra på sammansatta-ord-tävlingen, men däremot gick det bra för henne i Ålandsfrågesporten. Vem tar hem vinsten i den sista sammansatta-ord-tävlingen på Rockoff?