Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Polisen: Undersökningen lär ta tid

Från 2015
Uppdaterad 28.07.2015 11:20.
Polissymbol på en utevägg.
Bildtext Plisen utreder misstankarna om läggmatchen.
Bild: Yle

Polisundersökningen kring den misstänkta läggmatchen mellan Musan Salama och Kaarinan Pojat lär ta ett bra tag på grund av kopplingarna till ett asiatiskt spelbolag.

För en dryg vecka sedan väcktes misstankar om en läggmatch när Musan Salama och Kaarinan Pojat möttes i division två. Stora summor satsades på att KaaPo skulle vinna, samtidigt som storfavoriten MuSa förlorade efter en tveksamt dömd straff, vilket gav grund för misstankarna. I fredags fördes saken till polisen.

Enligt officiella uppgifter spelades stora summor på KaaPo via ett asiatiskt spelbolag, vilket enligt polisen gör undersökningen krävande.

– Den här internationella kopplingen är utmanande för utredningen, och med utmaningar går mycket tid. Det är svårt att uppskatta, hur lång undersökningen blir, säger kriminalöverkommissarie Teijo Ristola på sydvästra Finlands polisdistrikt.

Centralkriminalpolisen har hand om de internationella kontakterna i ärendet.

– Vissa länder ger rättshjälp, andra inte. En internationell undersökning är mer krävande än att undersöka ett fall med enbart hemlandsanknytning, konstaterar Ristola.

Diskussion om artikeln