Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Fiktiva saker som gärna får bli verklighet

Från 2015
Quidditch.
Bild: benhollandphotography.ca

Vi inpsirerades av att sportgrenen Quidditch från Harry Potter numera finns på riktigt och drömde om andra fiktiva saker från filmer vi skulle vilja uppleva.

I helgen vann Frankrike över Storbritannien i Europas första turnering i Quidditch. Quidditch är alltså den från början fiktiva sportgrenen från Harry Potter-böckerna, där man på kvastar tar sig fram för att försöka få in spelbollen i målringar.

För många Harry Potter-fans är det säkert en dröm att få spela Quidditch på riktigt. Vi på redaktionen ville också drömma oss bort och lista fiktiva saker från filmer som vi gärna skulle uppleva. Vad skulle du helst göra verkligt om det skulle vara möjligt?

Kalle och chokladfabriken

Vad sägs om lite choklad? Ja tack säger vi på redaktionen i alla fall! Tänk att få gå in i Willy Wonkas chokladrum och doppa lite jordgubbar in i chokladsjön. Simma i sjön kanske man däremot inte vill göra, men bara strosa runt på de grönväxta gångarna skulle ju vara fantastiskt.

Men man kanske inte ska vara riktigt så glupsk som pojken i randig tröja, då kan man få ont i magen. Däremot skulle jag kanske göra som hans mamma och plocka med mig lite chokladrosor.

Berättelsen om Narnia: Häxan och lejonet

Innerst inne har nog alla i något skede fantiserat om en annan värld där ute. Tänk att öppna ett klädskåp och stiga in. Puffa dig igenom kläderna och plötsligt öppnar sig en helt ny värld framför dig. Det skulle också vara skönt att ibland komma lite bort utan att missa några lediga dagar under semestern.

Nils Karlsson Pyssling

Alltså tänk att bara lägga fingret på en spik och säga “Tjilevippen!” och så blir du pytteliten. Varje gång något skulle vara pinsamt eller du ser någon du inte just då orkar prata med, kan du bara krympa ihop och gömma dig. Jag skulle gå med en spik konstant i fickan, så skulle man när som helst kunna tjilevippa sig liten.

Hur du tränar din drake

Föreställ dig en värld fylld med drakar. En värld där du kan träna din egen drake som du kan flyga omkring på. De är inte farliga och dessutom är drakarna snäppet coolare att åka omkring på än cykeln eller mopeden. Snacka om vilken entré man kunde göra.

Timon och Pumba

Jag skulle gärna hoppa in i Timon och Pumbas värld! Helst skulle jag vara Timon, för då skulle min bästa vän vara Pumba. I deras värld är det Hakuna Matata, ja, man är lycklig var dag. Vem skulle inte vara lycklig om man fick bo i djungeln med den här härliga duon?

P.S. Jag skrattade lite för mycket åt “Vad är motto?” “Inget, men det rimmar på lotto!”. Förlåt.