Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Europas länder som krogbesökare

Från 2015
skuggor som dansar
Bild: sxc.hu

Vinsnobb, snyltare och en slagsbult - bland annat de personer brukar du stöta på under en utekväll. Men vilken roll skulle Europas länder ha om de skulle festa till det?

När man går ut för att festa brukar vissa personer alltid hittas på krogen. Snobben som dricker vin, slagsbulten och det fulla killgänget är några exempel. Sommarstiftelsen lade in de typiska krogbesökarna i ett större sammanhang och funderade på vilka roller Europas länder skulle ha om de gick ut och festade tillsammans.

Norge, Sverige och Danmark

De tre nordiska länderna bildar tillsammans det fulla, störande killgänget som både syns och hörs överallt på krogen. Norge är gängets ledare som bjuder åt alla och skryter med sina pengar.

Finland

Finland står ensam och dricker i ett hörn. Efter tillräckligt många drinkar ser Finland till att synas på alla gruppbilder med killgänget. Nästa dag undrar Sverige, Norge och Danmark vem den fjärde personen på bilden är, och ingen minns ens vad personen heter.

Selfie.
Bild: Media News

Estland

Mot slutet av kvällen kommer Estland till Finlands undsättning och de börjar flörta med varann. Men kvällens kärlek stöter på trubbel då Ryssland dyker upp.

Ryssland

Ryssland, i egenskap av den stora biffiga killen, lägger märke till Finlands flört med Estland. Svartsjukan tar vid och Ryssland går fram till Finland för att mucka gräl, men som vanligt blir det inget slagsmål.

Åland

Åland är den lilla minderårige personen som har kommit in på baren med sin storebror Finlands ID. Alla lägger märke till den olovliga gästen, men ingen vågar säga till eftersom storebror är med och vakar över Åland.

Frankrike

Frankrike är snobben som står och smuttar vin för sig själv, eller med någon annan lika intellektuell person. Förutom att smutta vin irriterar Frankrike sig över att ingen förstår eller pratar franska.

Jan van Bijlerts - Ung man dricker ett glas vin
Bild: Jan van Bijlerts

Tyskland

Tyskland är den sårade krogbesökaren som ingen vågar prata med för personen kommer antagligen ta illa upp.

Storbritannien

På krogen är Storbritannien minglaren. Glad i hågen glider Storbritannien runt och minglar med alla, men nästa dag kommer tyvärr ingen ihåg Storbritannien längre.

Drinkar
Bild: Creative Commons / Life-Of-Pix

Irland

Grannlandet Irland däremot kommer bli ihågkommen, då landet är krogens underhållare. Irland kan alla snapsvisor utantill, och är den självklara gästen till alla efterfester.

Grekland

Grekland hänger mycket vid baren, i hopp om att bli bjuden på drinkar. Grekland håller sig speciellt nära Norge, och med en urringad övredel och ett sug i blicken ska väl en och annan drink betalas.