Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Mysteriet vid Fårholmsbron i Jakobstad: Ingen försvunnen

Uppdaterad 29.07.2015 17:47.
Fårholmsbron i Larsmo
Bildtext Fårholmsbron på gränsen mellan Larsmo och Jakobstad

Söndagmorgonens kraftiga plask vid Fårholmsbron i Jakobstad är fortfarande ett mysterium. Ingen person är anmäld försvunnen inom Österbottens polisinrättning och inga tips har lett någon vart.

Det var kring klockan sex på söndag morgon som en person slog larm. Personen hade sett en annan person röra sig på Fårholmsbron mellan Jakobstad och Larsmo, noterat ett plaskande, och därefter inte längre sett personen.

Dykare från räddningsverket kom till platsen liksom båtpatrullen från Karleby sjöbevakningsstation och sjöräddningssällskapet.

Folk bekräftar bilden

Efter ett par timmars letande gav man ändå upp. Sedan dess har polisen skött ärendet, och bland annat har man bett allmänheten komma med observationer. Kent Lillqvist, äldre kriminalkonstapel i Jakobstad, berättar att flera personer ringt.

- Vi har flera som bekräftar att något kan ha hänt på bron. Men det är fortfarande oklart vad. Någon kan ju ha dumpat något från bron, vilket kan ha orsakat plasket, och därefter skyndsamt vikit in mot någon av stugorna i området, säger Lillqvist.

Ingen saknas

Det är alltså inte säkert att någon har drunknat. Ingen är heller anmäld som saknad inom Österbottens polisdistrikt. Enligt Kent Lillqvist kan personen höra hemma i något annan polisdistrikt, men ifall någon nyligen anmälts som saknad skulle polisens interna informationssystem antagligen redan ha larmat.

Utredningen är passiv

Utan ytterligare tips eller fynd i vattnet fortsätter polisens utredning att vara passiv.

- Så man kan säga att vi stampar på stället. Det bästa skulle förstås vara om personen som sågs på bron hörde av sig, säger Kent Lillqvist.

- Inga draggningar utförs och inte heller någon aktiv efterspaning, säger Kent Lillqvist.