Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sprintstjärnan försvarar Gatlin: ”Har avtjänat sitt straff”

Från 2015
Uppdaterad 30.07.2015 15:43.
Shelly-Ann Fraser-Pryce, VM 2013
Bild: EPA / All Over Press

Idrottare som tidigare varit avstängda för dopning är inte välkomna till Diamond League-tävlingen i Stockholm. Beslutet gillas inte av världens bästa sprinter på damsida, Shelly-Ann Fraser-Pryce.

Justin Gatlin, Asafa Powell och Tyson Gay är några av de idrottare som aldrig var aktuella för att tävla i kvällens Diamond League-tävling i Stockholm.

Orsaken? De har alla varit avstängda för dopning och är därmed inte välkomna till Stockholm.

Det är en policy som Shelly-Ann Fraser-Pryce inte gillar. Hon tycker att arrangörerna borde gå efter IAAF:s system och därmed så borde Justin Gatlin få tävla i Stockholm.

– Det är så reglerna säger. Avtjäna ditt straff och sedan får du tävla igen. Reglerna finns där för att styra över sporten och enligt reglerna får han tävla. Han har varit avstängd och nu är han tillbaka, man kan inte säga att det är fel att han springer och gör bra ifrån sig nu, säger Fraser-Pryce enligt Expressen.

Enligt Jan Kowalski som är ordförande för den svenska Diamond League-tävlingen ligger det kommersiella orsaker bakom beslutet att inte bjuda in tidigare avstängda idrottare. Därför får bland annat Justin Gatlin och Tyson Gay inte tävla i Stockholm.

– Det sänder inte rätt signaler. De är inga bra föredömen och det är inte dem vi vill lyfta fram. Vi gör en kommersiell bedömning och där tycker vi inte att de här herrarna på 100 meter är några som vi vill visa upp på vår gala, säger Kowalski till Expressen.