Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Stationsbron i Dickursby läcker fortfarande

Från 2015
Stationsbron i Dickursby

Enligt Trafikverket är läckorna svåra att lokalisera på grund av brons moderna byggnadsteknik.

Förra veckan kom det fram att den sex månader gamla stationsbron i Dickursby fortfarande läcker på flera olika ställen. Passagerarna har fått sicksacka kring hinkar som lagts ut på gången.

Enligt Trafikverket försöker entreprenören som ansvarat för bygget febrigt lokalisera läckorna.

- Vi kommer inte att godkänna läckorna, de ska hittas. Entreprenören vet detta och kommer att åtgärda situationen, säger projektchef Juha Kansonen vid Trafikverket.

Taket läcker inte i ösregn, men en kombination av dugg och vind släpper in vattnet. Den moderna byggnadstekniken gör också att läckorna är svåra att hitta. Den ellipsformade takkonstruktionen består av glas och stål.

- Det är en stor utmaning att hitta hål som är mindre än en millimeter då vattnet rinner ut tre meter från den egentliga läckan. Jag avundas verkligen inte entreprenören, säger Kansonen.

Läckan som nu blottats är inte den första i sitt slag. Tacket läckte också i början av året, men då reparerades läckan omedelbart. Kansonen tror inte att man skulle ha slarvat med byggandet på stationsbron.

- Entreprenören har inte gjort sig skyldigt till något. Vi har övervakat arbetet och det har utförts under sådana omständigheter att resultatet torde vara ordentligt.

Pekka Mommo Yle Helsinki