Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Nya stadsdirektören i Lojo vill ha nöjda invånare

Från 2015
Uppdaterad 02.08.2015 14:13.
Kommundirektör i Pielavesi.
Bildtext Mika Sivula vill att Lojoborna ska vara stolta över sin stad.
Bild: Yle

På måndag börjar Mika Sivula sitt nya jobb i stadshuset Monkola i Lojo. Den nya stadsdirektören vill jobba med att bryta den negativa flyttningstrenden och vända stadens utveckling till det bättre.

Den 37 år gamla teologie magistern har tidigare jobbat som kommundirektör i Pielavesi och i riksdagen. Nu tar han över stadsdirektörsstolen efter Simo Juva i Lojo, som gått i pension.

Sivula är ivrig att börja sitt nya jobb.

- Jag gillade att bo i Pielavesi men vi har släkt och vänner som bor i Lojo så jag bara måste söka tjänsten när den blev ledig.

Lojo har potential

Sivula är medveten om att det är många utmaningar som väntar på hans nya arbetsplats. Han pratar ändå hellre om Lojos möjligheter. Utmaningar finns det i alla organisationer, säger Sivula.

- Lojo är en väldigt fin plats och staden har stor potential. Lojo har en stark egen identitet och fungerande service.

Invånare kan ge gratis reklam om de är nöjda

Under de senaste åren har det försvunnit tiotals arbetsplatser från Lojo. Bland annat har Mondis pappersfabrik lagts ner. Till på köpet har inflyttningen varit mindre än utflyttningen.

Sivula vill styra utvecklingen åt ett bättre håll men en förändring sker inte över en natt.

Saker måste skötas så att invånarna och fritidsboende är nöjda över att bo i Lojo. Om invånarna är stolta över sin stad så har Lojo 47 000 personer som gör reklam för Lojo när de berättar om hur bra Lojo är.

- Inga kampanjer eller slogans har någon betydelse om vi själva inte kan vara stolta över var vi bor, poängterar Mika Sivula.

Samarbete är nyckeln

Sivula betonar att det behövs samarbete även mellan tjänstemännen. Man får ingenting till stånd om man sitter ensam och fixar powerpointpresentationer.

Sivula berättar hur Pielavesi kommun för två år sedan gick in för att fixa kommunens ekonomi tillsammans med arbetstagarna. Tack vare arbetstagarnas idéer lyckades kommunen dra ner kostnaderna med tio procent utan att någon måste sägas upp.

- Alla var inne på samma linje. Alla förstod att vi var tvungna att spara.

Artikeln baserar sig på Paula Tianens artikel för Yle Helsinki.