Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Misshandel och cykelstölder i Karleby

Från 2015
Polisbil
Bildtext Arkivbild.
Bild: Yle/ Malin Hulkki

Tre unga män i Karleby fördes till sjukhus på fredag kväll. De hade festat ihop men festen slutade med misshandel. I Jakobstad har någon stulit instrument.

Männen i Karleby hade spenderat fredagkvällen i en bostad på Vidnäsgatan. Av någon orsak började de slå varandra så att alla tre fördes till sjukhus.

Eld på postlådor

I Jakobstad tände någon eld på fyra postlådor tidigt på lördag morgon.

Det var på Bäckvägen någon gång efter klockan fem som en ung man sågs avlägsna sig. Han färdades på en rosa cykel. Polisen ber om tips från ögonvittnen.

Gitarr- och cykelstölder

Flera cyklar har stulits från Fabriksgatan i Karleby och från Ahlströmsgatan i Jakobstad. Det handlarom Tunturi, Trek Marlin och Cube Mtb terrängcyklar.

En mängd instrument har stulits från ett garage i Jakobstad. Inbrottet skedde på Vägmästarvägen och tjuven eller tjuvarna fick med sig bland annat en gitarr, förstärkare och högtalare. Polisen ber om tips av eventuella ögonvittnen, tfn 0295 414 807.

Olycka i Nykarleby

I Nykarleby krockade en moped och en personbil på fredag kväll. Ingen skadades i krocken som skedde på vid korsningen Sollefteågatan och Topeliusesplanaden.