Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Latvala tillbaka som segrare – Julin nöjd fyra

Från 2015
Uppdaterad 01.08.2015 22:07.
Programmet är inte längre tillgängligt
Sportinslag: Hanna-Maari Latvala lättad efter seger - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Den här sommaren har inte varit lätt för Hanna-Maari Latvala men på lördagen visade hon gammal fin form när hon sprang hem guldet på 100 meter. Anna Julin från IF Nykarlebynejden gjorde sitt bästa lopp i karriären och slutade fyra.

Det dröjde länge innan Hanna-Maari Latvala gjorde säsongsdebut. Men förra söndagen var hon tillbaka på banan och fattade då beslutet att tävla i Kalevaspelen. Nu har hon också säkrat sin första guldmedalj i Björneborg.

Latvala var snabbast i försöken och i finalen var hon säkerheten själv och vann med åtta hundradelar före Milja Thureson. Bronset gick, till hemmapublikens stora glädje, till Nooralotta Neziri. Latvalas segertid var 11,70.

Bakom medaljtrion gjorde IF Nykarlebynejdens Anna Julin sitt bästa lopp i karriären när hon slutade fyra med 12,04. Redan i försöken sprang Julin under tolv sekunder men då i för stark medvind.

– Jag är väldigt nöjd och det är personligt rekord. Det kunde inte ha gått bättre idag. Starten var inte riktigt bra och det gjorde nog att jag inte sprang under tolv sekunder i finalen. Jag återhämtade mig bra mellan försöken och finalen, säger Julin.

Att Julin gjorde så väl ifrån sig i just FM är inte underligt. Hon brukar nämligen vara bäst när det gäller.

– Min tränare brukar säga så och det stämmer. Här är det helt annan stämning än i andra tävlingar, säger hon.

Jasmin Showlah från Helsingfors IFK slutade femma i finalen på samma tid som Julin.