Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Många brittiska studerande finansierar sina studier med prostitution

Från 2015
Uppdaterad 03.05.2016 14:50.
Bildtext Enligt tidningen Radio Times har över 350 000 unga anslutit sig till nättjänsten för att hitta rikt sällskap.
Bild: Linnéa Sjöholm / Yle

Allt fler universitet i Storbritannien har höjt sina terminsavgifter till de högsta möjliga. Det har lett till att flera studerande finansierar sina dyra studier med prostitution, uppger brittiska medier.

Seeking Arrangement är en av de största sajterna som hjälper unga i behov av betalt sällskap att hitta rika män och kvinnor. Organisationen uppger att antalet studerandemedlemmar har ökat med över 40 procent efter att terminsavgifterna i Storbritannien mångfaldigades år 2012.

Seeking Arrangements pr-ansvariga Angela Jacob Bermudo säger att majoriteten av ungdomarna studerar vid universitet som har höjt sina avgifter till det högsta möjliga.

Universiteten höjde sina terminsavgifter märkbart efter att den konservativa regeringen år 2012 trefaldigade maximibeloppet som universiteten får ta betalt av studerande. Tre av fyra universitet höjde terminsavgifterna till maximibeloppet, det vill säga 12 000 euro i året.

Nättjänsten lockar

Enligt tidningen Radio Times har över 350 000 unga anslutit sig till nättjänsten för att hitta rikt sällskap.

BBC skriver att parterna undertecknar ett avtal som noggrant definierar vad som är tillåtet. Ungdomarna kan få allt från en månatlig ersättning till lyxresor.

Seeking Arrangement försäkrar att sajten inte finns till för sexhandel. Studerande som BBC har intervjuat uppger ändå att de har sex för pengar.

Diskussion om artikeln