Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Sannfinländarna ställer in torgevenemang – beskyller massmedia

Från 2015
Uppdaterad 10.08.2015 13:21.
Putkonen talade i Tammerfors i dag
Bildtext Partifunktionär Matti Putkonen beskyller massmedia för smutskastning.
Bild: Yle

Sannfinländarna ställer in torgevenemanget som var tänkt att arrangeras i Åbo i samband med partikongressen på veckoslutet.

Enligt partiets funktionär Matti Putkonen vill Sannfinländarna försäkra sig om att mötet inte störs av utomstående grupperingar.

Putkonen skriver i ett öppet brev till massmedia och allmänheten att ”vår framgång har varit en för hård nöt att knäcka för en del. Detta leder till sidoeffekter, också oroligheter”.

Beskyller Yle och massmedia

Putkonen beskyller Yle och övrig massmedia för medveten smutskastning riktad mot partiet. Smutskastningens syfte är enligt Putkonen att få bort partiet ur regeringen.

Vidare har hatpratet riktat mot Sannfinländarna enligt Putkonen nått oanade höjder efter att fallet Olli Immonen kom upp i offentligheten.

”Sannfinländarna kommer inte att fatta beslut om en enda medlem på basis av demonstrationer”, skriver Putkonen och hänvisar till kraven på att partiet tydligare ska ta ställning i fallet Olli Immonen, riksdagsmannen vars skriverier på Facebook nyligen väckte stor uppståndelse.

Diskussion om artikeln