Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Tv-tips för augusti

Från 2015
Zoo serien visas på Sub under hösten 2015.
Bildtext I serien Zoo börjar djuren plötsligt bete sig konstigt.
Bild: Sub

Visst är augusti ännu en sommarmånad men för dem som redan saknar myset i soffan så finns det en del nytt att zappa sig in på. Här kommer ett kompakt paket som innehåller både festivalyra, agenter, människosmuggling och ryska lyxfruar.

YLE FEM

Enkelbiljett till Europa

Du har väl inte missat Enkelbiljett till Europa? På torsdag 6.8 visas dokumentären om irakiska Sami och Hawkar och deras resa till Finland. X3M har tillsammans med Kioski startat projektet som ska belysa problematiken kring människosmuggling. Projektet kulminerari att fyra frivilliga stängs in i en container på Vasa torg den sjätte augusti. Den 13.8 sänds dokumentären om dygnet i containern där Paleface, Rakel Liekki, Susani Mahadura och X3M:s egen Dan Granqvist kommer att få uppleva hur det känns för flyktingarna.

Enkelbiljett till Europa, 6.8, klockan 20:00,Yle Fem och Arenan
Enkelbiljett till Europa - Det kunde vara du, 13.8, klockan 20:00, Yle Fem och Arenan

Programmet är inte längre tillgängligt

YLE TV2

TubeCon

Den 15.8 ordnas TubeCon för andra gången i Helsingforsarenan. Evenemanget samlar Finlands främsta “youtubare” och deras fans på ett och samma ställe. På Arenan kan man följa med en livestream från evenemanget från och med klockan 16 och senare sänds även Tube Awards 2015.

TubeCon livestream på Yle Arenan klockan 16:00
Tube Awards 2015 på Yle TV 2 och Yle Arenan klockan 19:10

Blockfest

Systerkanalen Yle X är närvarande på Blockfest i Tammerfors och hämtar festivalen hem till dig. Den största snackisen kring Blockfest har definitivt varit Cheek som gör comeback. Förutom Cheek så stiger bland annat Wiz Khalifa, Mobb Deep, Elastinen, Kasmir och Likanen etelä upp på scen.

Livespelningar kan ses på Arenan under festivalens gång. Och ifall du missar någon spelning när den visas på Arenan kan du se spelningarna senare på Yle TV 2.

Blockfest, lördag 22.8 klockan 19:10, Yle TV2

Fleming

Vi alla känner till James Bond, men nu får vi möta mannen bakom den legendariska agenten. Hur hittade författaren Ian Fleming på de fartfyllda historierna och hur uppstod världens kanske mest kända drink? Svaren får du i den fyrdelade miniserien.

Fleming, 23.8 klockan 21:00 på Yle TV2

LIV

Suomen täydelliset venäläisnaiset

Nu öppnas dörrarna till fem ryska kvinnors liv. Vi får följa med Sofia, Alisa, Valeria, Regina och Elena i deras vardag, som i programmets trailer ser ut att vara glamouröst. En av kvinnorna, Alisa, berättar att hon som yngre ville gömma sina rötter men nu har hon kommit ut ur skåpet.

Suomen täydelliset venäläisnaiset, 24.8 klockan 21:00 på Liv

SUB

Zoo

Tänk om djuren skulle villa ta över herraväldet på jorden? Det är precis vad som händer i den pinfärska serien Zoo. Djur i djurparker på olika håll i världen blir plötsligt våldsamma. En ung zoolog får till uppgift att ta reda på vad som gör djuren galna. Lyckas han stoppa pandemin? Zoo baserar sig på James Pattersons bestseller och seriens första säsong har 13 avsnitt. Kolla in klippet under, visst blir man ganska skraj?

Zoo, 18.8 klockan 18:00 på Sub

AVA

The Real Housewives of Beverly Hills

Fick du inte nog av de ryska kvinnorna i serien Suomen täydelliset venäläisnaiset så kan du från och med slutet av augusti också se på den femte säsongen av Beverly Hills-versionen. Tips: Lite senare i höst börjar också The Real Housewives of Orange County och Svenska Hollywoodfruar. Det blir alltså mycket champagne, fina bilar, läppstift och catfights i höst. Smaskens!

Beverly Hillsin täydelliset naiset (femte säsongen), 31.8 klockan 22:35 på Ava

NETFLIX

Narcos

Den nyaste Netflix-serien Narcos har premiär 28.8 klockan 10:01 då alla tio avsnitt publiceras. I serien får vi dyka in i det ljuva 80-talet och får följa med den kända knarkkungen och gangstern Pablo Escobar. Kokain är handelsvaran och agenterna har allt svårare att kontrollera den växande affärsverksamheten.

¨