Hoppa till huvudinnehåll

X3M

The Sparrows levererar sin första EP

Från 2015
The Sparrows
Bildtext Jan Lehmus och Antti Hokkala slipar redan nu på nytt material.

Jan Lehums och Antti Hokkala bildar tillsammans bandet The Sparrows. Efter knappa två år med ett flertal spelningar bakom sig, har de nu spelat in sin första EP.

Jan Lehmus och Antti Hokkala träffades under ett projekt vid namn UnderCover i Kokkola för sex år sen. Projektet gick ut på att helt främmande personer skulle tillsammans spela en valfri, legendarisk skiva live från början till slut.

- Projektet var lyckat och under processen märkte vi att vi hade samma intressen och att vi lyssnade på samma musik, säger Antti.

Efter det har de spelat tillsammans i olika uppsättningar på diverse fester och pubar. Eftersom det var så svårt att få tidtabeller att gå ihop med 4-5 medlemmar, bestämde de sig i januari förra året för att börja spela som en duo.

- Förra året hade vi kring trettio spelningar och detta år har vi redan haft ungefär trettio. Hittills har vi mestadels spelat covers men ska nu börja spela mera egna låtar, säger Jan.

Eget material

Med spelningar från Hangö i söder till Ylläs i norr, har The Sparrows många kilometer bakom sig på de finska vägarna. Under den tiden har de snackat mycket om eget material.

- Det har alltid funnits i bakhuvudet, men vi har inte velat tvinga fram något material, säger Antti.

En av låtarna skrev de på ett hotellrum på Korpo inför en spelning. Låten Willow Tree kan man säga att föddes ur Jans undermedvetande.

- Jag drömde om låttexten och vaknade mitt i natten. Jag tog min telefon och skrev ner allt och här är nu resultatet, säger Jan.

På The Sparrows debut-EP finns fyra låtar. I nuläget är killarna nöjda med att komma ut med något konkret. De kommer ändå inte att ligga på latsidan, utan snart kommer de ut med mer material.

- Det finns redan mycket material att välja från. Nu gäller det att plocka ut det bästa och sen slipa råmaterialet till pärlor, säger Jan.

The Sparrows låt Willow tree (extern länk)

The Sparrows låt A punch or a kiss (extern länk)