Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Di María klar för PSG

Från 2015
Uppdaterad 06.08.2015 16:55.
Angel Di Maria spelade för Argentina senast i Copa America.
Bildtext Angel Di Maria spelade för Argentina senast i Copa America.
Bild: EPA

Angel Di María flyttar från Manchester United till PSG för 63 miljoner euro.

Den argentinske mittfältaren spelade endast en säsong för United efter flytten från Real Madrid. I United blev det tre mål på 27 matcher för Di María.

Di María är den näst dyraste spelaren som skaffats till den franska ligan efter Radamel Falcao som Monaco köpte loss från Atletico Madrid för 64 miljoner euro för två år sedan.

PSG har vunnit Frankrikes Ligue 1 de tre senaste åren och har siktet inställt på framgång i Champions League.

- Jag vill uppnå alla fotbollsspelares dröm och vinna Champions League, för andra gången. Vi gör allt vi kan för att vinna den europeiska klubbfotbollens största pokal till Frankrike och till alla fans av Paris Saint-Germain, säger Di María i ett pressmeddelande.

PSG:s tredje sommarvärvning

I PSG blir Di María klubbkamrat med sina landsmän Ezequiel Lavezzi och Javier Pastore. Andra strjärnspelare i klubben är bland annat Zlatan Ibrahimovic, Edinson Cavani och Thiago Silva.

Tidigare i sommar skaffades den tyska målvakten Kevin Trapp från Eintracht Frankfurt till Paris för 9,5 miljoner euro. Mittfältaren Benjamin Stambouli skrev på för fem år efter att ha köpts loss från Tottenham för nio miljoner euro.

Diskussion om artikeln