Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Phelps nykter och fokuserad – siktet inställt på OS

Från 2015
Michael Phelps i en simbassäng
Bild: EPA

Michael Phelps har omgärdats av skandaler under de senaste åren men nu är siktet inställt på att tävla i OS i Rio nästa år. Phelps har tidigare vunnit 22 OS-medaljer.

Michael Phelps är tidernas främsta olympier med 18 guld och sammanlagt 22 medaljer under tre olympiska spel men de senaste åren har ändå varit svåra. Phelps har haft alkoholproblem och två gånger blivit dömd för rattfylleri.

Efter den senaste domen stängdes han av från simningen i sex månader och missade därmed VM i Kazan. Nu börjar han ändå få ordning på sitt liv igen och siktet är inställt på OS i Rio nästa sommar.

– Redan innan jag hamnade i rätten sa jag till mig själv att jag inte ska dricka igen förrän efter OS i Rio – om jag ens kommer att dricka någonsin igen. Det löftet gav jag inte mig själv inför OS 2008 eller 2012, säger han till Yahoo.

Phelps avslutade egentligen karriären efter OS i London 2012 där han tog sex medaljer men nu finns hungern ändå kvar och han ska göra ett försök att ta sig till Rio.

– Om jag ska göra comeback så måste jag göra det på rätt sätt. Jag måste få min kropp i bästa tänkbara skick. Jag lägger mig tidigare, sover mer och vaknar upp utan huvudvärk, säger han.

Michael Phelps tävlar den här veckan i San Antonio där de amerikanska mästerskapen går av stapeln.