Hoppa till huvudinnehåll

Vega

Tongåvan samlar för hembygden

Från 2015
Uppdaterad 07.08.2015 19:01.
talkoarbetare håller paus vid föreningshus
Bildtext Talkoarbetare håller paus vid föreningshus
Bild: Finlands hembygdsförbund

Hemtrakterna betyder mycket för de flesta av oss. Att ha en aktiv och levande hembygd gör känslan ännu starkare, och den kan vi själv vara med och påverka.

Att ha en hemtrakt handlar naturligtvis om mänskorna man har omkring sig men också om verksamhet där men gör det ena och det andra tillsammans. Det kan handla om idrottsföreningar, jaktlag, byföreningar eller rökbastugäng. Att göra tillsammans skapar trivsel och en känsla att höra hemma någonstans.

Kotiseudulle, För hembygden är en riksomfattande insamling som Finlands Hembygdsförbund arrangerar. Förbundet samlar in medel för Hembygdsstiftelsen som i sin tur stöder inspirerande och idérikt hembygdsarbete och hembygdsforskning i hela landet. Genom att delta tar du hand om hembygden.

Missionen för insamlingen För hembygden och för hela Hembygdsstiftelsen är att stödja finländsk identitet och lokalt hembygdsarbete. Det sker stora förändringar i hembygderna. Samtidigt växer hembygdsandan.

Stipendier för nya verksamhetsformer

De första stipendierna delas ut under 100-årsjubileumsåret för Finlands självständighet nästa år.
Kriteriet för stödmottagare är att de skapar något sådant som är nytt och som inte kunde förverkligas utan stödet.

Stöd insamlingen genom att betala in på kontot FI27 1555 3000 1204 29. Mottagare är Finlands hembygdsförbund. Skriv ditt namn och penningsumman i meddelandefältet

Insamlingen startar fredagen den 7.8.2015 kl 19,30 i Tongåvan.

Mer om ämnet på Yle Arenan