Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Polisen utreder monstertruckolyckan

Från 2015
Uppdaterad 09.08.2015 16:39.
Nyhetsvideor: Se åskådarvideo av olyckan - Spela upp på Arenan

På lördagen inträffade en allvarliga olycka i Alahärmä, då ett däck från en monstertruck skadade fyra personer. Polisen utreder nu bland annat om arrangören följt alla säkerhetsföreskrifter.

Det var under bilevenemanget Power Truck Show på lördag eftermiddag som ett däck lossnade då en monstertruck landade efter ett hopp.

Det flera hundra kilo tunga däcket slungades iväg med stor kraft. Yle Uutiset har publicerat en video i vilken man ser hur bilen landar och däcket slungas iväg.

Fyra åskådare, varav åtminstone två barn under skolåldern, skadades. Två av åskådarna skadades allvarligt, men allas tillstånd uppges vara stabilt.

Polisen inledde omedelbart en utredning av olycksplatsen, samt av säkerhetsarrangemangen kring evemenanget. Det som ska utredas är bland annat om alla föreskrifter har åtföljts, eller om det har förekommit slarv.

Polisen har också varit i kontakt med Olycksutredningscentralen.

Korrigering den 9 augusti klockan 16:36: I den tidigare versionen av artikeln stod det att sju personer skadades i olyckan. På söndagseftermiddagen klarnade det att det var fyra personer som skadades.