Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Väderguden Putin och den försvunna solen

Från 2015
Humoristisk bild på Putin
Bild: Montage

Har du också undrat var värmen har gömt sig den här sommaren? Vi gick på jakt efter solen - och spåren ledde oss till grannlandet i öst.

Det har varit den kallaste sommaren sedan 60-talet, och det gjorde oss lite misstänksamma. I samma stund nåddes vi av nyheten att Vladimir Putin besitter talanger av en vädergud - han kan nämligen manipulera vädret! Putin ordnar med en kall vinter i Ukraina, och då är det ju självklart att han också ligger bakom den kalla sommaren här i Finland.

Orsaken till att Putin gav oss en kall sommar, visade sig vara att han saknade Finlands vänskap. I och med att Finland mer och mer umgås med EU, blev Putin lite ledsen. Därför tog han till ett fult knep för att försöka locka oss tillbaka.

Vi har funderat, och kommit fram till att det högst antagligen var så här det hela gick till:

Humoristisk bild på Putin
Bild: Montage

Först försökte Putin med kärlek, men Finland anade att han hade någon baktanke. Var är solen?

Humoristisk bild på Putin
Bild: Montage

Nästa steg för Putin var att försöka få Finland att glömma solen och hänga med på en fisketur i Sibirien istället. Hur lockande det än låter att få spendera lite kvalitetstid med Putins bara överkropp, var Finland inte övertygad.

Humoristisk bild på Putin
Bild: Montage

Nu börjar Putin bli desperat. Han känner att Finland är honom och solen på spåren, och tar till ett nästan oemotståndligt knep. En hundvalp. Men med finsk sisu lyckas Finland stå emot erbjudandet, för allt vi vill ha nu är ju sommar och sol.

Humoristisk bild på Putin
Bild: Montage

Putin har tappat tålamodet och hans onda planer kommer fram. Solen har varit som gisslan hos Putin hela sommaren, och har nu sin chans att komma hem mot en lösensumma. Kommer vi någonsin få en varm sommar igen, och hur ska det gå för Putin och hans efterlängtade vänskap?