Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mannström vill fortsätta utomlands – men utesluter inte Finland

Från 2015
Uppdaterad 11.08.2015 12:37.
Sebastian Mannström, HJK, 2014.
Bild: Yle

Efter ett halvt år i Tyskland är Sebastian Mannström klubblös. Allra helst vill han fortsätta karriären utomlands – men snart kan spel i den finländska fotbollsligan bli aktuellt. Det vore kanske skäl att kolla upp det, säger Mannström.

Efter några tuffa månader i HJK drog Sebastian Mannström i januari vidare till SV Elversberg i den tyska fjärdedivisionen. En mellanetapp, var det tänkt.

– Tanken är inte att spela här resten av karriären, sa Mannström i mars.

Eftersom Elversberg inte klarade av att ta steget uppåt letar Mannström efter en ny klubb. Det var aldrig tal om att utnyttja optionen om en förlängning av kontraktet som löpte ut efter förra säsongen.

– Vi förlorade ett par matcher mot svagare lag – därför blev det inget avancemang, säger Mannström till Yle.

Elversberg slutade på tredje plats i serien – de två bästa kvalade.

Tränar med GBK – funderar på fotbollsligan?

Nu har Mannström tillbringat sommarledigheten i Helsingfors och Karleby. I jakten på en ny klubbadress har han tränat med GBK.

– Prioriteten är att fortsätta utomlands. Jag har inte provspelat någonstans, men min agent har koll på potentiella klubbar.

– Jag har inte funderat på alternativ i Finland. Det vore kanske skäl att kolla upp det, jag har ju inte spelat på länge. Transferfönstret öppnade ju för några dagar sedan.

Trots att säsongen slutade i moll och Mannström fick följa med de sista matcherna från läktaren ångrar han inte flytten.

– Det grämer mig inte alls att jag stack iväg. Erfarenheten var riktigt bra. Om jag hade vetat att det är så här svårt att hitta en ny klubb utomlands hade jag kanske förhandlat om att använda optionen. Det är ändå dumt att spekulera. Efter säsongen kände jag att jag vill bort.

Diskussion om artikeln